Sincan Profil

SİNCAN PROFİL

UPN – IPN Profilleri

Sıcak haddeleme işlemlerinden geçirilerek şekil verilen UPN demir profiller, böylece daha dayanıklı hale gelmektedir. Ayrıca korozyona karşı direncinin arttırılması için de bir dizi işlemden geçirilen UPN demir profiller, korozyon riskinin yüksek olduğu alanlarda bile rahatça kullanılabilecek niteliklere sahiptir. Bu da UPN demirlerin hem daha uzun ömürlü olması hem de uzun vadede maliyetlerin azaltılması anlamına gelmektedir.

Kategoriler:
Teklif Al

Kullanım Alanları

Sahip olduğu özellikler ve kullanım alanlarına sağladığı katkılar, UPN profil demirlerin gün geçtikçe daha yaygın hale gelmesine neden olmaktadır. Diğer profil demir türlerinde olduğu gibi, UPN demirlerin de en çok kullanıldığı alan inşaat sektörüdür. Özellikle çelik konstrüksiyon yapıların güçlendirilmesi için bu malzemeden faydalanılmaktadır. Ayrıca köprü veya santraller gibi ağır endüstriyel yapılarda da UPN demirin kullanımına rastlamak mümkün olabilir. Bunların yanı sıra otomotiv endüstrisinde hem araçların üretiminde hem de yan parçaların imalatında UPN demirler sıkça kullanılmaktadır. Tarım makineleri başta olmak suretiyle, endüstriyel amaçlarla üretilen makinelerde de UPN demir profillere yer verilmektedir.

Türleri
UPN demir çeşitleri, bu ürünlerin sağladığı faydalardan sonra duyulan gereksinimin artmasına paralel olarak ortaya çıkmıştır. UPN demir çeşitleri ile normal UPN profil demirlerin özellik açısından net bir farkı yoktur. Çeşitlenmenin esas sebebi, demirin kullanılacağı alanın n biçimindeki malzemenin yerleştirilmesine makul olmamasıdır. Bu yüzden de UPN profil demirler, biçim olarak değiştirilerek yeni çeşitlere dönüştürülmektedir. C profil demirler bu doğrultuda ilk en önemli modellerdir. Klasik n biçimindeki UPN demirlerin yan çevrilmiş şekli olan C profil demirler, n profillerin makul olmadığı alanlarda aynı fonksiyonu yerine getirmektedir. Diğer bir UPN demir çeşidi de U profil demirlerdir. Bunlar da n profil demirin tam ters çevrilerek üretilmiş halidir ve aynı amaçla kullanılmaktadır.
Ölçü ve Ebatlar

Standart : EN 10279 – DIN 1026 – EN 10163 – EN 10163

H(Derinlik) : 40 – 400 mm

B(Genişlik) : 20 – 110 mm

S(Çevre Alanı) : 5,5 – 14 mm

T(Kalınlık) : 5 – 18 mm

Scroll to Top